Hoppa till sidans innehåll

USM i Umeå

2017-09-19 09:23
Här är en rapport från SAIK-gänget som varit i Umeå och sprungit USM; Rasmus Johansson Fjordside, Nils Grimbeck, Carl Josefsson, Per Nordholm, Gabriel Öhgren och Kajsa Carlsson Wallum.
  • Uppdaterad: 2017-09-19 09:23

Vi har varit med om en mycket intensiv helg med start på Landvetter fredag kl 08.00 och har därefter via flyg, bussar och apostlahästar transporterat oss till helgens olika Event. Sprint, långdistans och distriktsstafett stod, som sig bör vid USM, på programmet.

Göteborg fick en finfin seger på sprinten i H16 via Samuel Pihlström, OK Landehof, GRATTIS! Även Märta Ljungberg, Sjövalla FK, utmärkte sig med en 4e plats. Av SAIK-arna hamnade Carl, Kajsa och Nils högst i resultatlistan med placeringarna 13, 28 och 36.

Så var dags för lördagens långdistans, i Kassjö utanför Umeå. Vi vet sedan tidigare, bland annat från USM i Sundsvall för 2 år sedan, att de flesta unga Göteborgarna ännu inte har hunnit få den norrlandsterrängsträning som krävs för riktigt framskjutna placeringar. År 2000 gick USM senast i Umeå och sådana storheter som Helena Jansson sprang då i mål på plats 17 och, ”vår egen”, William Lind hamnade först på plats 36! Så därför får vi inte bli nedslagna om resultaten inte alltid blev som vi önskade. Främsta SAIK-are blev här Carl, Nils och Pelle med placeringarna 11, 47 och 49.

På söndagens distriktsstafett ställde GOF upp med 5 och ½ lag och placeringarna 12, 39, 55, 62 och felstämplat indikerar att vi hade det tufft med Umeåterrängen. I stafetterna fick Carl, Nils och Rasmus de främsta SAIK-sträckplaceringarna; 2, 45 och 47.

Litet mörbultade, en aning trötta men med många erfarenheter rikare hämtades bagaget ut från Landvetters flygplats på söndagskvällen kl 20. Med någon dags distans till tävlingarna har vi alla möjlighet att göra som Per Elofsson, ”bryta ihop och komma igen”!! :)

Skribent: Magnus Josefsson
Epost: Adressen Gömd
Var_vision
 
Stugan
 
Trana_med_SAIK_logo
.
.
VB

SAIK arrangerar:
.
Kasjontrail
.
Poängpromenader
.
MotionsOL
.
Naturpassetlogo
.
Enjoy

 


Våra partners:
sponsorhuset[1]
.
Revisionsgruppen
.
Smsport ny logo_300
.
.
Gräsroten - Svenska spels stöd

Har du frågor eller funderingar angående hemsidan, kontakta This is a mailto link

Postadress:
Sävedalens AIK - Orientering
Box 2020
43302 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0708-204014
E-post: This is a mailto link